fbpx

Обучения по водни спортове

WIND2WIN Challenge започва като първото морско предизвикателство в България с уиндсърфове. През есента на 2018-та двама уиндсърфисти изминаха по вода 300км по черноморското крайбрежие между с. Дуранкулак и с. Резово.

Това предизвикателство е с кауза – да привлекат вниманието на всички към проблема свързан със замърсяване на Черно море. Защото поднесени факти има много, но често ние хората не обичаме да се заравяме в информация, която не ни касае “пряко”.

И така се заражда идеята за документален филм, с който двамата сърфисти по нетрадиционен начин, искат да привлекат общественото внимание към каузата – Черно море без пластмаса. Това е филм, който проследява трудностите и борбата на воля, дух и тяло съпътстващи едно такова предизвикателство. Чрез него именно се показва един паралел свързан и с трудността да се откажем от пластмасата. Защото всяка промяна изисква усилие, равносилно на това да подложиш себе си на изпитанието да преминеш 300 км по вода за 24 часа, разчитайки на вятъра. Това е първото по рода си уиндсърф предизвикателство. Освен уиндсърфове, експедицията включва и лодки, делфини, един капитан, двама биолози и изследване на водата и биологичното разнообразие в Черно море.

Двигател на цялото това предизвикателство е вятърът – силата, която не виждаме с очите си, но която задвижва всичко по пътя си!

Целта: да се вдигне шум по темата със замърсяването на водата с пластмасови отпадъци и да отговорим на два изключително важни въпроса. Колко точно е замърсено морето ни? Какво можем да направим, за да го променим?

Не пропускайте премиерата на филма!
“Wind2Win-Море на вятъра” ще бъде излъчен за първи път на Бургас Филм Фест на 2 август от 21:30ч на сцена “Охлюва”, Морско казино, град Бургас. След прожекцията на филма ще има дискусия за замърсяването с пластмаса и много интересна информация.
Входът е БЕЗПЛАТЕН!


Филмът е с продължителност 25 минути и е продуциран от Remove Remove Productions, в ко-продукция с Beardfrost Productions.
С генералната подкрепа на Kaufland и съдействието на Импрес.
По идея на Akasha Surf School!

Днес Wind2Win е не само предизвикателство и кауза, а е и символ на цялостната промяна, която трябва да започне от самите нас за по-чисти океани и морета.
Следете всички новини и събития от Wind2Win.

До 2050 г. ще има повече пластмаса в океана отколкото риба.  2,6 милиарда души зависят от морската храна като основна храна. Населението в световен мащаб е заплашено от микропластична катастрофa!

Ние сме в това заедно!
Помогни за намаляване на замърсяването, причинено от пластмасата.
Финансирането на нашите основни разходи се осигурява изцяло от дарения и спонсорство, насочени към проекта.

🙏Имаме нужда от твоята помощ. Направи дарение ТУК

Дарение може да направиш и чрез закупуване на нашите продукти с кауза.

Продуктите може да откриете:

→  На място в Akasha surf school
→  Да поръчате, като ни пишете в съобщение
→  Да посетите някоя от прожекциите на филма “Море на вятъра”

Всяко дарение е подарък за морето, благодарим ти!

  • Събраните средства от дарения отиват за:
  • Разпространение на филма "Wind2Win - Море на вятъра"​
  • Организиране на нови почиствания на плажовете
  • Информационни кампании