fbpx

Спортовете на открито ни правят сензитивни към заобикалящата ни среда, вкарват ни в динамиката на природата, нейното движение, вечния й кръговрат. Да караш сърф сред разнообразието на българската природа край бреговете на Черно море, резерват Ропотамо и мистичната Странджа е богатство.

Сърф училище Акаша се стреми да предава и популяризира морската култура в България чрез активната си спортна и социална дейност. Училището запознава всеки с богатството на черноморската среда, чрез активната си преподавателска дейност, инициативи за чистотата на плажовете, представя позитивите за психическото и физическото здраве за хората със специални нужди, работи активно в посока създаване на информационни кампании за безопасност в морето.

before After
Училището е едно от малкото места на българското Черноморие, където може да почерпите от опита и знанията на професионални спортисти в уиндсърфа и ветроходството. Oсновано от бившите олимпийски и национални състезатели по уиндсърф – Йоан Колев и Илияна Стоилова.
Йоан Колев

Йоан Колев

Co-founder<br> Треньор по ветроходство

Олимпийски състезател Лондон 2012, уиндсърф клас RS:X racing. Двукратен балкански шампион RS:X racing Част от националния отбор за SSL Gold Cup 2022 Сертифициран инструктор уиндсърф и SUP към WWS

Илияна Стоилова

Илияна Стоилова

Co-founder<br> Мениджър/Уиндсърф инструктор

Участник и организатор на WIND2WIN 2018 <br>Многократни призови и първи места на държавни първенства по уиндсърф.

Филип Колев

Филип Колев

Уиндсърф/ сърф инструктор <br>

Студент IV курс в Национална спортна академия "Васил Левски", специалност "треньор по ветроходство".

Васил Василев

Васил Василев

Уиндсърф инструктор

Национален шампион по ветроходство младежи.<br>Сертифициран уиндсърф инструктор WWS-WWC.

Деа Чипева

Деа Чипева

Уиндсърф/ сърф инструктор

2020 вицерепубликански шампион Уиндсърф девойки

Никол Александрова

Никол Александрова

Уиндсърф инструктор начално ниво

Сертифициран уиндсърф инструктор WWS-WWC.

Деница Паунова

Деница Паунова

Детски аниматор
Даниел Кърчев

Даниел Кърчев

Дайвинг/ Сърфскейт/ Лонгборд инструктор

Сертифициран дайвинг инструктор по система SDI

ЛОКАЦИи

Базата на сърф училище Акаша е разположена на плаж Стамополу – Перла, който на юг граничи със Северния плаж на Приморско, а край него се простира и красивата дъбова гора част от буферната зона на резерват “Ропотамо“. 

На сред природния оазис на резервата ще откриете разнообразие от водни спортове – сърф, уиндсърф, кайтсърф, Stand up paddle, SUP йога, скимборд, бодиборд и други. Спортове, които те доближат до същността на природата и нейните елементи.

Пътят до сърф училището върви успоредно на плажната ивица, a локацията може да бъде достигната през града или директно от главния път Созопол – Резово. В летните месеци трафика е по-засилен и препоръчаме пътя през града. 

Базата на сърф училището се намира на 20 минути пеш, 10 минути с колело и 4 минути с автомобил от автогарата на града

Също така училището е и една от спирките на сезонното влакче, което пътува между Китен и Приморско.

До града може да стигнете с маршрутка от повечето курортни градчета и големи центрове по морето, както и с директен автобус от големите вътрешни градове на страната.

На пет километра от училището навлизате в гъстите гори на резерват Ропотамо, там където често може да се срещнете с дивата природа. 

В близост до сърф училището на 10 минути с автомобил се намира и захода за тракийското светилище Бегликташ. В района може да посетите хълма “Лъвската глава”, Ропотамски долмен, залива “Зигра”, устието на река Ропотамо и нейното поречие, залива на Света Парашкева и други.

Translate