fbpx

Стани уиндсърф машинка!

За втора поредна година Акаша сърф организира тренировъчен уиндсърф лагер на о-в Лимнос, Гърция. Местенцето събрало в себе си духа и атмосферата на сърф културата!

Гръцкото сърфари е подходящо за деца между 10 – 18 год. възраст с вече изградени умения  в уиндсърфа. Ниво включващо стабилна позиция на борда, опит в карането на не швертови дъски и каране с трапец.

Целта на този лагер е да се отделя специално внимание на индивидуалните умения на всяко дете. Да се изгражда, надгражда или коригира техниката на каране при всеки.

Спортния дух в този лагер e водещ, като целта е да предадем максимум знания и умения на децата за определеното време на лагера.

#Сърфари – то наброява група от максимум 10 деца, а в програмата са предвидени n-на брой часове на вода, в зависимост от метеорологичните условия и физическа подготовка на всяко дете.

В програмата сме подготвили разходки със SUP до някои от интересните места и забележителности на острова – езерото Алики, плаж Гомати, плаж Ред Рок, посещение на няколко пещери по острова и други местни забележителности.

Също така игри, вечери около огъня и всякакви весели занимания

Тренировките

Всичко започва с правилната настройка и риговане на ветрилата за определените метеорологични условия за деня. Финна настройка на екипировката – нагласяне на страповете на дъската, точната височина на гика и  позиция на въженцата при всеки. Определяне на задачата за уиндсърф сесията в деня. Каране във флотилия, където заедно с инструктора ще се работи върху техниката и контрола на карането. Сформирането на групата ще бъде внимателно подготвено, спрямо уменията на децата и всяко едно ще има възможност да се учи от опита на останалите. Нашите наблюдения са свързани с това, че децата успяват да научат повече когато карат колективно при вече установено стабилно ниво на каране. По време на тренировките ще бъдат поставени както общи цели, така и конкретни задачи за всеки участник, в зависимост от неговото ниво.

В програмата на уиндсърф тренировките сме заложили и време за теоретични занимания, където ще говорим за аеро и хидродинамика във ветроходството, метеорология и безопасност при плаване. 

Akasha surf school

Училището е базирано на плаж Перла, гр. Приморско, където предлага разнообразие от водни спортове – уиндсърф, кайтсърф, SUP, сърф, скимборд, SUP йога и др. Акаша сърф е едно от малкото места в България, където всяко дете може да стартира като напълно начинаещ и да достигне ниво състезател.

Основатели и опитни инструктори с дългогодишен  опит са Йоан Колев и Илияна Стоилова.

Инструкторите

Йо е бивш олимпийски състезател по уиндсърф, представил България на Олимпийските игри в Лондон 2012, завършил треньор по ветроходство в Национална спортна академия. Атлет в първото издание на WIND2WIN Challenge 2018. Инструктор по уиндсърф 7 сезона

Или е бивш национален състезател по уиндсърф, държавен шампион за жени, атлет и организатор в първото издание на WIND2WIN Challenge 2018. Инструктор по уиндсърф 9 сезона.

Пътуването

Сборен пункт гр.София, откъдето всички ще пътуват към Гърция с организиран транспорт, през пропускателен пункт Кулата. От гр.Кавала, Гърция се хваща директен ферибот до о-в Лимнос. Той спира в град Мирина, а от там до Саравари сърф камп, където ще отседнат децата, се пътува около 40 мин.

За пътуването извън страната е необходимо изготвянето на нотариално заверено пълномощно от двамата родители (настойници) за напускане на страната с придружител, различен от родителя. Съответното се дава на един от придружаващите инструктори, който го представя пред граничен контрол. Представя се в оригинал, като се оставя и едно копие при всяко преминаване на границата.

Без изготвено пълномощно детето не може да напусне страната.

При интерес, моля свържи се с нас по имейл.

Имате въпрос?

Екипировката

В цената на лагера е включен наем на екипировката за 10 тренировъчни дни с различни по размер ветрила и дъски, подходящи за различните метеорологични условия по време на лагера.

За участници в  #сърфарито, които разполагат с лична екипировка и желаят да карат с нея по време на лагера  е необходимо да уведомят предварително с какво разполагат разполагат при записването.

Translate