Начало / За Нас

Сърф училище Акаша е едно от малкото места на Българското Черномоерие, където може да почерпите от опита и знанията на професионални спортисти в уиндсърфа и ветроходството.

Oснователи на сърф училището са Йоан Колев – многократен национален и балкански шампион, както и участник на Летните Олимпийски игри в Лондон  2012 година, и Илияна Стоилова – многократен държавен шампион по уиндсърф за жени, спортен талант на Еврофутбол 2015.

Уиндсърфът е един от най-атрактивните екстремни спортове, който изгражда не само дисциплина, отговорност, воля и здравословни навици, но и уважение, преклонение и любов към природата и нейните стихии. Разкрива красотата на изкуството да контролираш вятъра.

Желанието за развитие на този уникален спорт като професионален път и реализация за младите доведе до създаването на сърф училището.

 

Йоан Колев
Треньор по ветроходство
Олимпийски състезател Лондон 2012 , уиндсърф клас RS:X racing. Двукратен балкански шампион клас RS:X racing. Дългогодишен национален шампион – мъже клас Рейсборд, RS:X racing. Многократни призови места на държавни ветроходни регати.
Илияна Стоилова
Уиндсърф инструктор
Спортен талант на Еврофутбол за 2015. Атлет в Runawave team. Многократен държавен шампион по уиндсърф за жени клас Фънборд. Многократни призови и първи места на държавни първенства клас Рейсборд и RS:X racing.
Виктор Милев
SUP инструктор
Пристрастен към Stand Up Paddle. Бивш DJ и настоящ състезател по SUP и пътешественик. Участник в SUP Alps Trophy, Thonon SUP Race / Lac Leman Crossingс, Rincon Beachboy.
Кристина Попова
Уиндсърф инструктор
Член на пещерно спасяване България. Уиндсърф инструктор. Лицензиран гид за реки клас 3 според IRF (International Rafting Federation). Лицензиран обучител по методиките на неформалното образование.
Благовест Гочев
Уиндсърф инструктор
Каскадьор, завършил бакалавър Спортна анимация в Национална Спортна Академия. Един от основателите на фрийръна в България. Уиндсърф инструктор. Лицензиран сноуборд и ски инструктор клас А.
Лана Петкова
SUP Йога инструктор
Преподавател по хатха-йога, пилатес, ланетика, Stand Up Paddle йога и масажист.
Следвайте Лана